dijous, 28 de maig del 2009

El búlder del Gimnàs Municipal

Avui us ensenyo el búlder on entrenem una bona part de la colla que sortim a escalar: el búlder i el rocòdrom del Gimnàs Municipal de Sabadell. Es tracta d’una instal·lació senzilla i modesta, però suficient pel nivell dels que solem entrenar allà. La zona està dividia en dues parts: un plafó que només és búlder i una part de rocòdrom, amb 6 vies d’uns 12m d’alçada.




Com es pot veure a les fotos, a la zona de búlder totes les preses estan numerades. Per inventar-nos les vies, tenim una llibreta on apuntem la seqüència de moviments amb què cal agafar cada presa, especificant si és amb la mà esquerra o la dreta. Quan algú encadena una via, s’apunta el nom a la llibreta conforme ja l’ha feta. Comparant amb altres rocòdroms més sofisticats, és un sistema força rudimentari però que a nosaltres ens funciona perfectament :)

El joc estrella que utilitzem per entrenar l’anomenem Simon, Don Simon o Simonet. Es tracta d’un joc amb 2,3 o 4 participants, que per torns s’inventen una via afegint tres moviments cadascun. A cada ronda cal començar la via des del principi, recordant i encadenant tots els moviments que han afegit els altres companys. Com que recorda el conegut joc Simon dice, ha quedat batejat amb aquest nom :)

A part de servir-nos per entrenar, el búlder també és un bon recurs per aquells diumenges de pluja que no podem sortir a escalar, o per aquells diumenges que altres compromisos (tipus dinars, batejos, reunions familiars...) ens impedeixen sortir a escampar la boira a la muntanya. Llavors, anar a tibar una estona el búlder sempre va bé per treure’ns una mica el mono... ;)


Fotos tretes de Dies de Muntanya i igesport

10 comentaris:

Caminar sin gluten ha dit...

¡Que suerte!, sí, que suerte poder contar con este estupendo gimnasio y magnífico bulder... Como le hubiera gustado al escalador de esta familia haberlo tenido hace unos años.

Disfrutad, entrenar, escalar, rapelar y luego contarnoslo.

En Madrid, uno de nuestros amigos, posee un estupendo centro de entrenamiento de escalada que se llama Espacio Acción, y que estamos seguros que si vinierais a Madrid os gustaría conocer.

Besotes y buenas escalada.

Ana y Víctor.

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, es un bulder sencillo pero suficiente para nuestro nivel... Además, así es más familiar y nos conocemos todos :)
Conozco de oídos el centro Espacio Accion, creo que es un sitio muy bueno para entrenar. Seguro que nos encantaría conocerlo, comparado con nuestro pequeño gimnasio nos parecerá todo un lujazo :)

Mònica ha dit...

Ui no savia que havies obert aquest bloc, un altre que seguiré ;-). No, si al final, hi tornaré a les parets!

Gemma ha dit...

Mònica, haviess escalat? No ho sabia! A veure si t'hi tornes a enganxar, je je je...

Mònica ha dit...

ufff, ara ja fa més de 5 anys...amb tant de pa ja no sé si pujaria! Però tinc totes aquelles sensacions ben a dins meu...

(ara veig que he escrit savia :-o, aisss la primavera...)

Petons

jclaramunt ha dit...

Molt bé aquest homenatge al Gimnàs!

Carlota ha dit...

Sí, molt bé l'homenatge al gimnàs, que tot i ser senzill, ens fa sentir com a casa (quan no penso en el que ens han fet de posar-nos les màquines tan aprop...).

Gemma ha dit...

Mònica, l'escalada és com anar amb bici: no s'oblida mai! Així que quan vulguis, avisa'm i quedem ;)

Josep, oi que en tenim prou amb aquest búlder? Ens hi veiem demà? ;)

Carlota, tens raó, és com una segona casa, je je je... senzill però amb un ambient molt xulo :)
Llàstima de les màquines i la música! :(

jclaramunt ha dit...

Intentaré anar-hi avui després de la declaració de la renta....

Martí ha dit...

Mare meva quina passada!

Jo aquestes coses no m'agraden gens.... les altures, riscos, .... nono, prefereixo estar a la cuina ^^

Però felicitats per totes les sortides que fas! Quina passada!


una abraçada!