dijous, 18 de juny de 2009

Rasos de Peguera. Sector les Agulles

Dissabte passat, fugint de la calor, vam anar a escalar al sector les Agulles de Rasos de Peguera, esperant que els 1800m d’alçada ens garantissin una bona temperatura tant al sol com a l’ombra.

Inés a Incertesa, 6c

Les Agulles és un d’aquells petits sectors amagats i tranquils del Berguedà que, tot i no ser per anar-hi cada setmana, tenen prous vies per passar-hi un dia entretingut. Les diferents orientacions i formacions rocoses fan que l’escalada sigui molt variada, des de vies d’adherència tipus la Pedriza, fins a vies de bloc de 3 xapes. L’únic punt negatiu és que en algunes vies orientades al nord la roca és de mala qualitat i es trenca massa, cosa que ens va provocar més d’un ensurt.

Aquest cop la colla d’amics era força diferent: a part dels habituals Pere, Nesa i Òscar, en Pol tenia concert i la Carlota era de viatge a Itàlia, de manera que no van venir. En canvi, vam coincidir amb l’Òskar i la Inés, amb qui vam compartir una jornada agradable d’escalada i bona companyia. Com sempre, va ser un gust!

Entre tots vam fer una pila de vies, algunes repetides per tota la colla, je je je... Val la pena destacar la via Menys romos Caputxeta, un 7a de bloc que ens va semblar estratosfèric per la seqüència de dinàmics que exigia, i la via Incertesa, un 6c d’adherència que no té res a envejar a les vies típiques de la Pedriza.

Òskar i Pere a Segueix segueix papallona, 6a+
Inés i Gemma a Oju la laja, 6a

Seqüència de l'Òskar a Menys romos Caputxeta, 7a

Òskar a Menys romos Caputxeta, 7a

Inés a L'Enric te la recomana, 6b+

Òscar a Halitosi, 6a

En resum, va acabar sent un dia ben aprofitat, escalant una pila de vies, descobrint una nova zona que no coneixíem i retrobant bons amics que feia temps que no vèiem. Què més es pot demanar?

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Sembla un bon lloc Gemma, però no m'ha quedat clar si vau estar bé en quan a temperatura...l'Òscar s'ha posat les piles eh?

Gemma ha dit...

Jaume, vam estar a la temperatura ideal. Entre els 1800m d'alçada i el sol i sombra del peu de via, vam passar un dia perfecte.
L'Òskar està en forma, l'altre dia va encadenar un 7a+ al flash!

Caminar sin gluten ha dit...

¡Magnífica escalada! Con buenos diedros, chimeneas y unas fotografías estupendas.

Disfrutad

Besotes

Ana y Víctor.