diumenge, 3 de gener del 2010

Escalades d’hivern

Molt sovint els no escaladors es sorprenen que sigui possible escalar a ple hivern, tot i el fred que fa; només es tracta d’ensopegar un bon dia i escollir bé la zona, arrecerada del vent i orientada cap al sud. Tot i que aquest hivern hem tingut dies de fred, hem pogut fer algunes escalades buscant parets al sol:

La Desdentegada, sector Moscón

El 8 de novembre vam visitar aquest sector de Montserrat Sud, juntament amb en Pere i la Nesa. Feia un dia de vent, però l’orientació i el fet de ser una zona arrecerada ens va permetre escalar gairebé totes les vies que hi teníem pendents. Pel fet de ser al final de tot, és el sector menys concorregut de tota la Desdentegada, cosa que s’agraeix força. Vam acabar el dia gaudint de les boniques vies de la veïna Placa de l’Eva. Montserrat no ens falla mai!




El Grau dels Matxos

El 15 de novembre vam fer una sortida multitudinària al Grau dels Matxos, un sector a prop de Centelles que aquest estiu s’ha fet molt popular, ja que a la tarda hi ha ombra i s’hi està força fresc. En total, comptant grans i petits, vam ser 12 de colla: en Pere i la Nesa, en Marc P, en Marc R i l’Oriol, en Joan, el Martí i l’Arnau, en Josep i el Pau, i nosaltres dos. Entre tots plegats vam omplir el sector! Personalment, la roca no em va acabar de fer el pes, la vaig trobar polsosa, poc adherent i amb els cantos “romos”, cosa que odio... Però com que a la resta de companys els va agradar la zona, segur que hi tornarem, a veure si una segona visita m’acaba de convèncer ;)



El Revolt de l’Àliga

El 13 de desembre, segurament el dia més fred de l’any, ens vam arriscar tota una bona colla a sortir a escalar a Montbrú. Just baixar del cotxe el termòmetre marcava 4º, però ni això ens va desanimar... Aquesta vegada érem en Pere, la Nesa, l’Òscar i la Carlota, en Josep, l’Òscar de València i nosaltres dos. Que valents! Però poc ens va durar ja que cap al migdia, gelats i amb les mans balbes, vam decidir plegar i anar de visita a Castellterçol, je je je... Les vies del Revolt de l’Àliga són del mateix estil que les de Montbrú, curtes, explosives i amb la roca força dolenta i trencadissa. Entre això i el fred, poca cosa nova vam encadenar :(




Gelida

El mal temps que ha fet aquest Nadal al Pirineu ens ha fet renunciar a les vacances que teníem planificades a Ainsa. Així que, després de molt de temps, hem tornat a passar les vacances de Nadal a casa. Aprofitant un dia lliure entre àpat i àpat nadalenc, el 27 de desembre vam fer una ràpida visita a Gelida, una de les escoles més clàssiques i properes a Barcelona. Allà vam coincidir amb tota una colla d’escaladors de la Panxa del Bou de Sabadell, l’Oriol, el Jaumet, l’Ivan, el Quim... que estaven tibant de valent a la paret gran. Gelida és per nosaltres l’últim recurs que sempre resulta!



El Faraó de Baix, noves vies

Veient la previsió de mal temps per la resta de vacances, amb en Pere i la Nesa aprofitem l’única ullada de sol, prevista per ahir el matí. Ens dirigim a Montserrat Sud, buscant la zona més arrecerada del vent que encara bufa amb molta força. Al final, ens decidim a investigar les noves vies obertes al Faraó de Baix, curtes i disperses, però que ens fan passar un matí ben entretingut. Cap el migdia, el Pol i jo pleguem, gelats i amb el temps amenaçant pluja. Deixem el Pere provant un 7a del Sr Grifo, mentre la Nesa l’assegura ben abrigada amb el plumó ;)


7 comentaris:

Pietro ha dit...

Bon resum i bones fotos de grup! jo d'aquestes mai en tinc i sempre està bé perquè sinó mai veiem les cares dels protas, jejeje!

Jortx ha dit...

El millor de tot és que algun d'aquests sectors són "reversibles"; si a les tardes estiuenques fa vent s'hi està de perles!

Bon any família!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

A veure si afluixa aquest fred, que aquest desembre ens ha fet passar molt de fred als dits, a veure com es porta el gener!
Bon resum d'activitat Gemma!

Gemma ha dit...

Pietro, m'encanten les fotos de grup on es veuen les cares de la gent... D'altra banda, tu ja poses tota la informació d'escalada, de manera que a mi només em fa falta posar la part més social, je je je...

Jortx, hem de fer una altra visita al revolt de l'àliga, que amb el fred que feia no en vam gaudir gaire...


Jaume, tu tampoc has partat tot i el fred, eh? A veure si a partir d'ara tenim més sort amb el temps i ens fa una mica de sol :)

Carlota ha dit...

Hola!!! Nosaltres també hem tornat abans d'hora per qüestions metereològiques, però tot i això hem pogut escalar força.
Per Gandia, vem tenir sol, núvols, vent,... però no vem parar d'escalar. Ara, el millor a Tenerife. Vem descobrir les vies a les canyades del Teide per fer esportiva i via llarga. Impressionant escalar en aquella roca vermella amb vistes al Teide i quedar-se fins la posta de sol...Arico també va estar bé, pero més gent i un altre estil.
Quin resum, no? Llàstima que només tinc tres fotos de totes les vacances...

Gemma ha dit...

Hola Carlota, ja sou aquí?
M'alegro que us hagi anat tot tan bé i que per Tenerife poguessiu escalar :)
Avui anem a la PXB amb el Pere a les 18:30, us apunteu? Així ens explicareu els detalls de les vacances... i les fotos? Només 3????

Caminar sin gluten ha dit...

Así, así, escalando hasta en invierno.

Lo malo que tiene la roca en invierno es lo fría que está la condenada, je,je,je.

Estupendas fotos y relato, como todo lo que nos contais.

Besotes y abrazos.

Ana y Víctor.