dijous, 11 de juny del 2009

Lliçó d'humilitat a Vilanova de Prades

La Serra de Prades és un dels nostres destins d’escalada preferits ja que hi ha zones d’escalada de gran qualitat, properes entre elles però d’una gran varietat alhora: Siurana, l’Arbolí, la Mussara, Mont-ral, La Riba i la protagonista d’avui, Vilanova de Prades.


Diumenge passat, amb la previsió de fred que donaven els del temps, vam decidir amb en Pere i la Nesa fer-hi l’última visita abans no comenci a fer massa calor. Aquesta escola es caracteritza per tenir una roca de conglomerat recobert d'una capa de calcari, plena de forats romos i enganyosos. Això fa que l’escalada a vista sigui força complicada i que el grau de les vies indicat a la guia sigui molt ajustat. Vam fer vies de 6b que ens van semblar 6c+!

Amb aquesta perspectiva, el grau màxim que vam encadenar no va ser gaire... De totes maneres, vam gaudir igualment d’una jornada d’escalada ben complerta, bufant més del compte a les vies de 6b i enduent-nos una bona lliçó d’humilitat :)

Nesa a Scorpions, 6a

Pol a Lo bacó, 6b

Pere a Lo bacó, 6b

Gemma a Xiciflim, 6a+

Però Vilanova és Vilanova, i tot i que el grau és dur i no regalen res, és una escola que ens encanta. Sobretot gràcies al càmping de sota i la seva piscina, ideal per fer-hi una estada de 2 o 3 dies amb remullada inclosa entre escalada i escalada. Segur que hi tornarem!

6 comentaris:

Caminar sin gluten ha dit...

Escalar en roca conglomerada, es algo que vosotros seguro que manejais muy bien, ya que en Catalunya/Cataluña, estais muy acostumbrados a ese tipo de roca.

Por el contrario, a nosotros cuando escalabamos, nos gustaba mucho más escalar en granito y en caliza.

Siempre es un placer visitaros y disfrutar de vuestras escaladas.

Besotes y abrazos.

Ana y Víctor.

Gemma ha dit...

Ana y Víctor, la escalada en conglomerado es difícil y tiene una técnica especial, igual que la tiene la escalada en la Pedriza...
A nosotros nos gusta la variedad, pero sin duda la caliza es mi preferida ;)

Caminar sin gluten ha dit...

Sí, la caliza tiene una adherencia especial y unas aristas muy apreciadas.

Besotes

Ana y Víctor.

Anònim ha dit...

Molt bones!
Vaig estar aquest dissabte passat per la Cova de les Bigues a Vilanova de Prades i estic d'acord amb el grau apretat de l'escola pero... quines vies i quina roca!! Menys forats que a Margalef i mes adherencia que en calcari.. perfecte!!

Us volia preguntar: la primera via a la dreta de la via Scorpions (en una placa força impresionant), sabeu quin grau te?

Gràcies, Xavier

Gemma ha dit...

Hola Xavi!
A nosaltres Vilanova ens encanta! I trobo que el grau d'altres sectors està molt més ben posat :)
La via a la dreta de l'Scorpions és un 6a+ que va per l'esperó (Xiciflim). La vaig fer i la part difícil és a dalt, quan es fica a la placa.
La via que va pel mig de la placa és la segona després de l'Scorpions i és un 6c que es diu Hipnosis, aquesta no la vaig provar però es veia impressionant de veritat!
A reveure ;)

Anònim ha dit...

Bondia Gemma i moltissimes gràcies per la info!!
La veritat em sembla que hem d'estar parlant de la mateixa via, m'hi vaig posar per allo de treballar vies mes dures que el nivell i amb la intencio de deixar un maillon.... pero al final vaig aconseguir obrirla (no encadenar-la) i la vaig trobar magnifica!! La via va sortint si et mires be com fer els pasos i esta dividida en 3 trams gràcies a 2 reposos impressionants... 100% recomanable !! Quines ganes de tornar jaaa!!

P.D.: Si em vols/pots passar-me les ressenyes el meu mail es: xavier_lafuente@hotmail.com

Molt agraït