dijous, 12 d’agost del 2010

Resum d’escalades d’estiu

Ja hem tornat dels Pics d’Europa i encara tenim pendent explicar algunes de les sortides que vam fer abans de les vacances, a Os de Balaguer, al Prohibitiu de Montserrat i a Collsuspina.


Os de Balaguer

Repetim visita en aquesta escola d’escalada que ens encanta sobretot perquè et fa pujar la moral. Els graus de les vies són generosos, cosa que em permet encadenar a vista tot el que provo, fins i tot un 7a!

Aquí s’estrena en l’escalada una amiga de Castellterçol, la Xènia, que esperem que s’animi a venir més sovint ;)



Prohibitiu

Aquest és un sector secretivo a prop del Monestir de Santa Cecília a Montserrat, amb les ressenyes escrites a peu de via i últimament difoses a Internet. Com que té ombra tota la tarda i les vies són dures, és un sector força concorregut últimament. En general, m’emporto molt bona impressió del sector, tot i que aquí passa el què és freqüent a llocs així: les vies fàcils de 6a són lletges i molt dures pel grau, en canvi, a partir del 6c les vies són guapes i molt xules. Jo segur que repeteixo ;)



Collsuspina

Primera visita a aquest antic sector també anomenat Petit Frankenjura. Segurament el tipus d’escalada amb vies curtes i de bloc és un dels motius que ha fet que triguéssim tant a visitar aquest sector. Però com que està a l’ombra i a l’estiu aquests sectors van molt buscats, ens decidim a provar sort. Efectivament, la fama del sector és merescuda: les vies són curtes, de bloc i amb el grau molt dur. Pots sumar tranquil·lament entre ½ i 1 grau a totes les vies de la ressenya. En Pere n’ha fet una bona crònica aquí.


3 comentaris:

Pol Cruells ha dit...

Com molen els resums d'escalades... Aviam quines fem a Benasque, eh?

Judith ha dit...

Gemma, les fotos espectaculars!!! No sé si m'atreviaria a fer escalada.

Gemma ha dit...

Pol, ja he penjat el post de Picos ;)
I demà cap a Beasque!!!

Cuina de l'estany, això de l'escalada ens encanta, i al principi pot fe rpor però mica en mica t'hi vas acostumant, je je je...