diumenge, 2 d’agost del 2009

Dolomites I: Introducció

Durant la primera part de les vacances d'enguany, hem estat quinze dies a les Dolomites, allotjats a San Vito di Cadore (a 10 km de Cortina d'Ampezzo). Hem gaudit d'un temps boníssim per la zona (molt plujosa) amb l'excepció puntualíssima d'un parell de dies regulars. D'altra banda, és un lloc fresc, ideal per fugir de la calor de l'estiu.

És el segon cop que visitem aquesta zona, que ens encanta per la gran diversitat d'activitats que s'hi poden fer. Les parets dels diferents grups de muntanyes són impressionants, i els desnivells són tan precipitats que sempre es veuen els cims des dels fons de les valls. El paisatge és verdíssim i els seus boscos, de somni. A més, la manera de fer de la gent d'allà és semblant a la nostra, són molt amables i sempre ens han tractat molt bé; per no parlar de la gastronomia: ens hem atipat de gelats, dolços varis i focaccia típica de la zona.



Per anar explicant les diferents sortides ordenadament, les hem classificat segons el tipus d'activitat:

Escalada esportiva
Escalada de via llarga
Excursions i vies ferrades
Varis

Esperem que gaudiu dels reportatges tant com nosaltres ho hem fet vivint-los!

7 comentaris:

Marc ha dit...

Quina enveja Gemma, això es preciós!!

ANNAFS ha dit...

Bé... avui he descobert el teu altre blog.I com que a nosaltres també ens apasiona la muntanya, m' ha agradat molt veure les fotografies tan boniques que hi tens.
Aquest viatge als Dolomites... ha de ser fabulós. Quins paissatges...
Fa un parell d' anys vam anar als Alps francesos, a Chamonix i alló també és fantàstic.
ptns.

alpinistaderevista ha dit...

Holaa, apaaa, quines vacances més xules. Alta muntanya, friki, alpinisme, ferrates, gastronomia, natura...
Ben aprofitades, si senyor.

Gemma ha dit...

Marc, quin Marc ets? El Folgueroles? ;)

AnnaFS, vaig començar aquest blog perquè la muntanya és la meva gran afició, i a la cuina de casa no hi pinta gaire res, oi? Je je je... Chamonix també ens agrada molt, els Alps són fantàstics a tot arreu!

Joan, ja he vist al blog del Pere que has tornat a escalar, felicitats! On aniràs de vacances tu? Que te les has ben guanyat! ;)

Pietro ha dit...

Eiii parella, ja veig que per les Dolomites us va anar moooolt bé i que vau tenir molta sort amb el temps. Per on pareu ara?
Naltros vam arribar ahir de la Vall de Boí (també tot ok,...ja us explicaré ja!)i demà marxem cap a Morella. Ens faràs una visita al final Gemma?

Gemma ha dit...

Ei Pere! Ja tinc ganes de llegir les vostres vacances a Boí!

Nosaltres tornem el dilluns 24, després de Bielsa ens hem escapat a Andorra, que a Sabadell fotia una calda insuportable.

No descarto fer-vos una visita a Morella, que si no passaré una setmana molt avorrida per Sabadell... Dimarts vinent us truco i quedem :)

Pietro ha dit...

OK, allí estarem (suposo que fins el 28 o el 29).
Buffff tinc molta feina acumulada amb els posts de Boí. Ens vam emportar el portàtil, i allí ja vaig anar escrivint (en tinc 13 d'escrits!), però ara falta decorar-los amb fotos i penjar-los.
De moment, no m'en puc estar de dir-vos que vam escalar pels descosits i que va caure el meu primer 7a! jejeje.
Que vagi bé per Andorra!