dijous, 6 d’agost del 2009

Dolomites II: Escalada esportiva

Tot i que Cortina d'Ampezzo té la fama de no tenir grans zones d'escalada esportiva, cal reconèixer que té racons força aprofitables. Aquestes zones estan descrites a la guia Arrampicata sportiva a Cortina d'Ampezzo, de Roberto Casanova (un guia del Grupo Scoiattoli), de Cierre Edizioni, 2006. L'estiu passat vam visitar les zones d'esportiva de Cinque Torri i de la Crepe d'Oucera Alti; aquest any hem visitat les següents:

Son Pousés

Orientada al sud, amb 28 vies a 1600 m d'alçada. 20 minuts d'aproximació. Es caracteritza per una roca calcària i escalada d'slab. Si no sou uns apassionats de l'slab és una zona totalment a ometre. Es nota que l'slab no està de moda, ja que vam escalar sols tot el dia.

Pol a Capriccio, 6b



Crepe de Oucera Bassi

Orientada al nord-est, amb 82 vies a 1600 m d'alçada. 5 minuts d'aproximació. Roca dolomítica. És la millor zona que hem visitat: les vies són força llargues i molt ben equipades. L'escalada és molt variada, amb vies verticals i de desplom, algunes de bloc i d'altres de continuïtat. També cal dir que és de les més concorregudes i populars gràcies al seu fàcil accés, còmode peu de via i nombre d'itineraris. Ens va agradar tant que vam repetir.


Pol a Palle al balzo, 6b


San Bodo

Orientada al sud-oest, amb 51 vies a 1300 m d'alçada. 20 minuts d'aproximació. Roca dolomítica bastant trencadissa. És l'escola d'hivern de la zona gràcies a la seva alçada i orientació. Es veu que és força antiga i algunes vies tenen l'equipament vell. A més, la ressenya del llibre no s'adiu amb els noms pintats a la paret: moltes noves vies han anat apareixent i barrejant-se amb les clàssiques. Val la pena reservar-se aquesta escola per dies de molt fred, nosaltres hi vam patir força calor.

Pol a Ribes, 6b

4 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Ei companys!!! La Crepe de Oucera Bassi m'ha agradat eh! No descarto anar a les Dolomites en familia l'any que ve...ja que l'experiment de Valeria va anar força bé!
Ens veiem aviat bows!

Gemma ha dit...

Hola Josep! Com ha anat pel Cabo de Gata i per Valeria?
Les Dolomites és perfecte per anar en plan família, ja t'explicaré possibles sortides familiars, tant de caminades, com d'escalades amb bon peu de via.
Nosaltres tornem dilluns vinent, a veure si quedem, eh?

jclaramunt ha dit...

Per Valeria va anar molt bé! La guia ens va anar molt bé.
Al Cabo de Gata relax total!
Si encara estàs de vacances podem sortir un dia per la tarda si vols!
Ja et trucaré!

Gemma ha dit...

Faràs post de valeria al blog? El lloc té molt bona pinta!
Estic de vacances, però aniré un parell de dies a Morella a visitar el Pere i la Nesa... però divendres ja seré aquí, amb ganes de sortir a escalar a tope! Et truco quan arribi ;)